2005-07-21 20:20:56• hírek • Szatmar.ro

Boc:Tăriceanu hibázott

boc.jpgEmil Boc a Demokrata Párt elnöke birálja a miniszterelnök döntését.

A két nagy kormánypárt viszonyának megromlásától tartanak egyes politikai szakértők, abból kifolyólag, hogy Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök visszavonta lemondási szándékát.

A miniszterelnök újabb meggondolását a Demokrata Párt (DP) rosszallóan vette tudomásul. Tegnap kiadott nyilatkozatóban Emil Boc a kényelmes parlamenti többség megszerzésének elmulasztását látja a lemondás viszzavonásában, mivel szerinte előrehozott választások megoldást jelentettek volna a kormány nehézkes működésére.

Traian Basescu is elhatárolódott a miniszterlnök lépésétől, és hibának tartja miniszterelnök bizonytalan cselekedeteit.
Emil Boc ugyanakkor kijelentette, hogy örömmel veszi a kormány erőfeszítéseit az árvíz súlytotta vidékek újjáépítésére, főleg az EU-csatlakozás tükrében tartja ezt fontosnak. Hangsúlyozta, tiszteletben tartja a miniszterelnök döntését, és pártja továbbra is támogatja a kormányt.

A választások kiirásának elmulasztásával a demokrata vezető szerint megnehezítette saját és kormánya dolgát, az EU-csatlakozáshoz szükséges reformok véghezvitelében.  

Valeriu Stoica, a Liberális Párt volt elnöke továbbra is élesen bírálja a miniszterelnököt és tevékenységét. Rendkívűli kongresszus ötletét is felvetette a miniszterelnök elmozdítására, továbbra is Tăriceanu-Stolojan cserét sürgetve. Kezdeményezéséhez a párt központi vezetéséből is csatlakoztak páran.

A miniszterelnök döntését az ellenzéki Szociáldemokrata Párt, a Konzervatív Párt és az RMDSZ is megfontolt lépésnek tartja. Sokan a döntés igazi okának azt tartották, hogy a miniszterelnök félt attól, hogy nem tudja megtartani választások után a tisztségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: